Consumptief krediet

Er zijn verschillende manieren om geld te lenen en één van die manieren is een consumptief krediet afsluiten. Dit krediet is voornamelijk bedoelt voor het aanschaffen van goederen die beperkt houdbaar zijn en er zijn dan ook verschillende vormen van consumptief krediet die je af kunt sluiten.

Consumptief krediet zegt het eigenlijk al, want het heeft als doel een consumptieve besteding. Zo hoeft er geen specifiek doel vastgelegd te worden voor het aangaan van een lening. De voorwaarde is wel dat de goederen of diensten die aangeschaft worden beperkt houdbaar dienen te zijn zoals een auto of een vakantie.

Echter kan het krediet niet gebruikt worden voor een aankoop van duurzame goederen zoals onroerend goed of besteedt worden aan werkzaamheden die een meerwaarde bieden, zoals het opknappen van je huis. Voor deze bestedingen zul je een hypothecaire lening af moeten sluiten.

Verschillende vormen consumptief krediet

Er bestaan eigenlijk twee vormen van consumptief krediet, namelijk persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening zal de lening binnen een vooraf afgesproken tijdstip afbetaald moeten worden. De afgeloste bedragen bij een persoonlijke lening kunnen dus niet opnieuw opgenomen worden.

Bij een doorlopend krediet zit het net allemaal even iets anders. Zo kun je bij een doorlopend krediet een maximumbedrag afspreken wat geleend wordt en dit wordt het kredietlimiet genoemd. Als afnemer van de lening kun jezelf bepalen hoeveel je leent en wanneer de mogelijkheid is om het bedrag vroeger af te lossen. En wanneer de afgeloste bedragen afgelost zijn, kunnen ze ook weer opgenomen worden. Daardoor is er geen vaste looptijd.

Vraag een offerte aan voor een consumptief krediet

Heeft u interesse in een consumptief krediet en zou u graag willen weten hoeveel u maximaal kunt lenen? Dan is het verstandig om een offerte aan te vragen. Laat daarom nu uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk een offerte sturen.

 

Direct iemand spreken? Bel 0318 452 452.

Wij zijn bereikbaar ma t/m vr van 09:00 tot 18:00

  • Bezoekadres

  • Parkweg 121
  • 6717 HP Ede, Gld
  • Postadres

  • Postbus 55
  • 6710 BB Ede, Gld