Doorlopend krediet aftrekbaar belasting

Doorlopend krediet aftrekbaar belasting

Wilt u weten of een doorlopend krediet aftrekbaar is voor de belasting? Zo kan een doorlopend krediet gebruikt worden voor de financiering van een verbouwing aan de woning. De voorwaarden is dat de rente voor deze lening aftrekbaar van het inkomen.

Meestal is het logischer om een verbouwing aan een woning te financieren door een tweede hypotheek af te sluiten. Het nadeel hiervan is dat de bijkomende kosten om de extra financiering rond te krijgen erg hoog zijn.

Kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?

In plaats van een doorlopend krediet is het ook mogelijk om voor een persoonlijke lening te kiezen. Het nadeel van een persoonlijke lening is dat de lening een vaste looptijd kent waar binnen de lening afbetaald moet zijn. Daarnaast kan de flexibiliteit van een doorlopend krediet kan ook juist een nadeel zijn.

De rente voor een doorlopend krediet is aftrekbaar als het geleende bedrag wordt gebruikt ter financiering van de verbouwing of verbetering van het huis. Door deze voorwaarde is het niet mogelijk om bij te lenen. Na het bijlenen heeft de lening namelijk niet meer uitsluitend betrekking op een financiering voor de woning. De lening moet dus keurig worden afbetaald. De Belastingdienst kan controleren in hoeverre het totaal geleende bedrag daadwerkelijk gebruikt is voor de woning.

Vraag een offerte aan voor een doorlopend krediet

Zou u graag willen weten hoeveel u kunt lenen met een doorlopend krediet? Vraag dan eerst hier een offerte aan via het contactformulier. Het is geheel vrijblijvend. Dus wacht niet langer en vraag vandaag nog een offerte aan!

Direct iemand spreken? Bel 0318 452 452.

Wij zijn bereikbaar ma t/m vr van 09:00 tot 18:00

  • Bezoekadres

  • Parkweg 121
  • 6717 HP Ede, Gld
  • Postadres

  • Postbus 55
  • 6710 BB Ede, Gld