Doorlopend krediet of persoonlijke lening

Wat is beter, een doorlopend krediet of persoonlijke lening? Indien je geld wilt lenen voor een verbouwing, zonnepanelen of een auto, dan is het belangrijk om de leenvorm hierop af te stemmen. De meest gebruikte leenvormen zijn het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Echter wat is het verschil tussen beide leenvormen en wanneer kies je voor welke leenvorm?

Persoonlijke lening

Als je een persoonlijke lening afsluit dan staat zowel de rentepercentage en het leenbedrag van tevoren vast. Bij een persoonlijke lening bepaal je de looptijd van een lening ook vooraf en deze drie componenten zullen ook niet veranderen tijdens de contractduur niet.

Je hebt bij deze leenvorm veel zekerheid omdat je precies weet hoeveel je elke maandlasten zijn, die uit een deel aflossing en een deel rente bestaan. Wanneer je een persoonlijke lening deels of helemaal vervroegd af wilt lossen, zul je in de meeste gevallen een boete moeten betalen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet verschilt veel met een persoonlijke lening, want het kent een variabel rentepercentage. Hierdoor kan het dus zo zijn dat de rente tijdens de looptijd meerdere malen verandert. Echter ligt deze variabele rente doorgaans wat lager dan de vaste rente van een persoonlijke lening.

Je spreekt met een doorlopend krediet een kredietlimiet af met de kredietverstrekker. Dat is het bedrag wat je maximaal opnemen mag en binnen dit limiet mag je onbeperkt bedragen opnemen, aflossen en weer opnemen naar wens. Zo betaal je alleen rente over het bedrag wat je daadwerkelijk opneemt.

Vraag een offerte aan voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening

Zou je graag een doorlopend krediet of persoonlijke lening af willen sluiten? Vraag dan vandaag nog een offerte aan. Wij bieden u een lening op maat aan die gericht is op uw situatie en uw wensen. Dus waar wacht u nog op? Vraag nu snel een offerte aan voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening!

 

Direct iemand spreken? Bel 0318 452 452.

Wij zijn bereikbaar ma t/m vr van 09:00 tot 18:00

  • Bezoekadres

  • Parkweg 121
  • 6717 HP Ede, Gld
  • Postadres

  • Postbus 55
  • 6710 BB Ede, Gld