Kan ik een lening krijgen?

Veel mensen vragen zich wel eens af, kan ik een lening krijgen? Een lening aanvragen is zeer populair, vooral wanneer u wat wilt financieren waar u geen genoeg spaargeld voor heeft. Er een aantal factoren die invloed hebben op hoe snel een lening verstrekt kan worden en of u in aanmerking komt voor een lening. Hieronder staan deze factoren met uitleg.

Leeftijd

Ik wil een lening, maar ik ben ouder dan 60 jaar, is dit dan moeilijker? Kort gezegd, ja dit is inderdaad moeilijker. Kredietverstrekkers hanteren namelijk strenge leeftijdsnormen en daardoor hebben mensen op oudere leeftijd vaak maar drie opties:

 • Lenen bij de bank (tot 75 jaar): nadeel een hoge leenrente.
 • Lenen bij het intermediair (tot 70 jaar): u leent via een tussenpersoon tegen een lagere rente.
 • Lenen via een directe aanbieder (tot 70 jaar):

Let op: bij veel kredietverstrekkers moet de lening voor uw 75ste afgelost zijn.

Uw inkomen

Ik heb een lening zonder inkomen, kan dat? Ja, dat is mogelijk echter zal het wel moeilijker worden om een lening af te sluiten zonder een vast inkomen. Kredietverleners willen voor een verantwoorde lening afsluiten door uw inkomen te weten en de bron van uw inkomsten.

Voordat u zich afvraagt, wat kost een lening, is het belangrijk te weten wat het maximale leenbedrag is wat u mag lenen. Kredietverleners stellen dan ook als eis dat uw inkomen bestendig en vast is. Onder het inkomen vallen ook een pensioen en AOW-uitkering. Maar ook uw woonsituatie en maandlasten zullen door de kredietverstrekker gevraagd worden om te bepalen welke lening voor u en uw situatie verantwoord is.

BKR

Wat is een lening aanvragen zonder een BKR-toetsing? Voordat er een lening afgesloten zullen alle kredietverstrekkers uw aanvraag bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel controleren. Wanneer u een negatieve BKR-notering heeft, dan zal het niet mogelijk zijn om een lening af te sluiten.

Bij een lichtere notering worden vaak extra voorwaarden gesteld.  Er zijn ook partijen tegen die adverteren met ‘lenen met negatieve BKR’. U moet dan extra op uw hoede zijn, bijvoorbeeld voor woekerrentes.

Overige voorwaarden

 • U komt alleen in aanmerking als u in Nederland woont en een permanente verblijfsvergunning heeft.
 • Samenwonend of getrouwd? Dan dient u vaak gezamenlijk een lening af te sluiten.

Hoe bereken je de rente van een lening?

Dit kunt u doen op vergelijkingswebsites, echter zijn deze niet altijd waarheidsgetrouw. Vraag daarom vandaag nog een offerte aan bij ons. Wij zullen uw situatie bekijken en zullen u vertellen voor wat voor lening u in aanmerking komt. Dus wacht niet langer en vul nu uw gegevens in.

 

 

Direct iemand spreken? Bel 0318 452 452.

Wij zijn bereikbaar ma t/m vr van 09:00 tot 18:00

 • Bezoekadres

 • Parkweg 121
 • 6717 HP Ede, Gld
 • Postadres

 • Postbus 55
 • 6710 BB Ede, Gld