Is de rente onderhandse lening aftrekbaar?

Een onderhandse lening is eigenlijk niets meer dan een lening tussen twee privé-personen, dus wanneer jij bijvoorbeeld geld leent aan een vriend of familielid. Diegene die de lening verstrekt zal hiervoor een rentevergoeding moeten vragen. In de meeste gevallen mag diegene die de rente betaalt weer aftrekken in box 1. In dit artikel lees je precies hoe dat gaat.

Lees verder

Geld lenen voor een bruiloft of feest

Veel mensen vragen een lening aan voor de aankoop van bijvoorbeeld een auto of een huis, maar toch wordt ook steeds meer geld geleend voor een feest of bruiloft. Maar ook voor de geboorte van een kind wordt vaak geld geleend. Vooral wanneer je een feest in stijl wilt geven kan dat een groot budget vragen. Alleen daar al om kan het handig zijn om een lening aan te gaan om de kosten van het feest te dekken.

Lees verder

Geld lenen voor zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen wordt steeds populairder, want steeds meer mensen zien hoeveel geld ze kunnen besparen op de licht- en gasrekening. Maar dat is nog niet alles natuurlijk want je draagt natuurlijk ook nog een steentje bij aan een schoner milieu. Echter het aanschaffen van zonnepanelen vraagt natuurlijk wel een grote investering. Nu kun je ervoor kiezen om voor zo’n grote uitgave te sparen, maar je kunt ook voor zonnepanelen geld lenen.

Lees verder

Let op bij beleggen met geleend geld

Beleggen kan je in korte tijd veel geld opleveren, maar je loopt natuurlijk wel een hoog risico. Maar beleggen met geleend geld begint steeds populairder te worden en dat geldt ook voor particulieren. Maar pas goed op wanneer jij hier ook mee wilt beginnen.

Lees verder

Consument wil meer betalen voor hypotheekadvies

Uit onderzoek is gebleken dat de consument meer wilt betalen voor hypotheekadvies. Zo blijkt dat de consumenten nu 992 euro willen betalen voor hypotheekadvies. Dit blijkt in ieder geval uit een onderzoek dat GFK in 2013 deed bij adviseurs en consumenten.

Lees verder

Je kredietwaardigheid wordt beïnvloedt door sociale media

Indien je ondernemer bent en je wilt krediet aanvragen voor je bedrijf dan zal je kredietwaardigheid gecheckt worden. Dus met andere woorden zal er gekeken worden in hoeverre jouw bedrijf financieel gezond is. Dat is natuurlijk logisch, want de kredietverleners die je geld uit willen lenen willen dit natuurlijk ook weer terug hebben. Maar wat als die kredietverleners verder gaan kijken dan alleen in het financiële plaatje van je bedrijf?

Lees verder

Doorlopende kredieten op dieptepunt

In de maanden die vooraf gingen aan de kredietcrisis hadden 2,7 miljoen Nederlanders een krediet.

Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) blijkt dat zowel het aantal kredieten als de totale som van deze kredieten op het laagste punt staat in bijna negen jaar tijd.

Lees verder

Hoge rente op restschuld hypotheek

Huizenbezitters die na de verkoop van hun woning met een restschuld blijven zitten betalen de banken vaak een veel hogere rente dan de hypotheekrente. Dit rentetarief kan oplopen tot maar liefst 8 procent.

Het kabinet heeft besloten om de rente op een eventuele restschuld die overblijft na het verkopen van een huis tien jaar lang aftrekbaar blijft. Deze “meevaller” lijkt broodnodig.

Lees verder

Direct iemand spreken? Bel 0318 452 452.

Wij zijn bereikbaar ma t/m vr van 09:00 tot 18:00

  • Bezoekadres

  • Parkweg 121
  • 6717 HP Ede, Gld
  • Postadres

  • Postbus 55
  • 6710 BB Ede, Gld