Consument wil meer betalen voor hypotheekadvies

Uit onderzoek is gebleken dat de consument meer wilt betalen voor hypotheekadvies. Zo blijkt dat de consumenten nu 992 euro willen betalen voor hypotheekadvies. Dit blijkt in ieder geval uit een onderzoek dat GFK in 2013 deed bij adviseurs en consumenten.

Hypotheekadviseurs zakten ook in de prijs voor het adviseren en regelen van een hypotheek. Eind 2012 gaven zij nog aan 2.641 euro te gaan vragen. Gemiddeld betaalde je volgens GFK  in 2013 1.550 euro voor een hypotheekadvies.

72% vond prijs te hoog

Het onderzoek dat GFK nu heeft gedaan is een herhaling van het onderzoek van eind 2012. Zo kon er een vergelijking worden gemaakt met de verwachtingen van vorig jaar en wat er dit jaar daadwerkelijk is gebeurd. Het verwachte verschil tussen wat de consument wil betalen (629 euro) en wat de adviseur dacht te gaan vragen (2.641 euro) was erg groot. 72% van de consumenten vond het bedrag van de adviseurs te hoog.

Execution only

44% van de consumenten was door het grote verschil in prijs van plan om te gaan voor execution only, hierbij sluit een consument een hypotheek af zonder advies. Er zijn nog weinig banken die via deze methode een hypotheek afsluiten. Op dit moment zijn er 3 banken bekend die zonder advies hypotheken afsluiten, Moneyou, ABN Amro en Bank of Schotland. 5% van de consumenten heeft in 2013 gekozen voor execution only.

Verschillen worden kleiner

Afgelopen jaar zijn de verschillen kleiner geworden. Zowel consumenten zijn nu bereid om meer te betalen (992 euro) en het gemiddelde tarief dat wordt gevraagd is lager (1.550 euro). Toch vindt de helft van de consumenten het bedrag nog te hoog. Zou je meer willen weten over hypotheken? Neem dan vandaag nog contact met ons op en wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn.