Geld lenen voor zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen wordt steeds populairder, want steeds meer mensen zien hoeveel geld ze kunnen besparen op de licht- en gasrekening. Maar dat is nog niet alles natuurlijk want je draagt natuurlijk ook nog een steentje bij aan een schoner milieu. Echter het aanschaffen van zonnepanelen vraagt natuurlijk wel een grote investering. Nu kun je ervoor kiezen om voor zo’n grote uitgave te sparen, maar je kunt ook voor zonnepanelen geld lenen.

Als je geld leent voor de aankoop van zonnepanelen, kun je dit doen door een doorlopend krediet of een persoonlijke lening af te sluiten. Ook kan je er voor kiezen om je hypotheek te verhogen. Bij een hypotheek heb je een lagere rente dan bij een lening, maar wel veel meer kosten en inspanning om de hypotheek af te sluiten.

Er worden speciale leningen voor zonnepanelen of verbouwingen aangeboden. Maar dit zijn niet altijd de voordeligste leningen in jouw situatie. Je kunt ook een ‘normale’ lening afsluiten voor het aanschaffen van zonnepanelen. Vergelijk dus goed voordat je een lening afsluit.

Rente persoonlijke lening aftrekbaar bij koopwoning

Heb je een koopwoning? Denk er dan aan dat de rente die je betaalt voor de lening aftrekbaar is. Je hebt hierdoor een lagere maandlast. Je kunt alleen de rente aftrekken als je een persoonlijke lening afsluit.

Sluit je voor je zonnepanelen een doorlopend krediet af? Bereken dan goed wat je besparing is en neem de maandlasten van je lening hier in mee. Naast de aanschafkosten betaal je die namelijk ook. Het zal, doordat je ook rente betaalt, langer duren voordat je de kosten van de zonnepanelen hebt terugverdiend. Heb je zonnepanelen geplaatst? Denk er dan aan dat je dit doorgeeft aan je woonverzekeraar. Zonnepanelen vallen onder je opstalverzekering.