Persoonlijke lening aftrekbaar belasting

Is een persoonlijke lening aftrekbaar van de belasting? Een persoonlijke lening is in de meeste gevallen aftrekbaar van het belastbaar inkomen in box 1. Maar hoe zit het met de rente en is de rente persoonlijke lening aftrekbaar?

Rente persoonlijke lening aftrekbaar?

Ja, in de meeste gevallen is de rente lening aftrekbaar in box 1. Wanneer u de lening gebruikt voor een aankoop, verbouwing of onderhoud van uw woning, dan mag u de rente aftrekken van het belastbaar inkomen in box 1.

Houd er echter wel rekening mee dat het geleende bedrag tot de eigenwoningschuld moet behoren. Wanneer u dus het geleende bedrag voor een nieuwe badkamer of keuken gebruikt, dan is de rente van de lening aftrekbaar. Echter de rente van een persoonlijke lening is niet aftrekbaar wanneer u met het geleende bedrag een auto of nieuwe meubels.

Persoonlijke lening aftrekbaar belasting

Het is mogelijk de om rente persoonlijke rekening in de box 4 van het belastingstelsel af te trekken. Echter wordt in deze box het eigen vermogen belast. Zo bestaat het eigen vermogen uit spaargeld, beleggingen en een eventuele tweede woning.

Wanneer u schulden heeft, mag u deze van het eigen vermogen aftrekken, mits de schuld minimaal 2.900 euro bedraagt. Wanneer u schulden bij elkaar opgeteld lager zijn dan dit bedrag, dan mag u deze niet van het eigen vermogen aftrekken.

Persoonlijke lening aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een persoonlijke lening? Vraag dan vandaag nog een offerte aan. Wij kunnen u dan een eerlijk advies geven en u direct vertellen voor welke persoonlijke lening u in aanmerking komt. Laat daarom vandaag nog uw gegevens aan.

 

Direct iemand spreken? Bel 0318 452 452.

Wij zijn bereikbaar ma t/m vr van 09:00 tot 18:00

  • Bezoekadres

  • Parkweg 121
  • 6717 HP Ede, Gld
  • Postadres

  • Postbus 55
  • 6710 BB Ede, Gld