Persoonlijke lening restschuld

Persoonlijke lening restschuld

Wil je een persoonlijke lening afsluiten om de restschuld van je oude woning te financieren? Zoals je misschien al weet hoeft het verkopen van een woning je niet altijd winst op te leveren.

Zo kan het ook gebeuren dat de verkoper akkoord moet gaan met een verkoopprijs die lager ligt dan de openstaande hypotheek. Dan houd je een restschuld over en dat is een restschuld die wel afbetaald moet worden natuurlijk.

Persoonlijke lening of een doorlopend krediet?

De meest voor de hand liggende lening voor een restschuld is toch wel de persoonlijke lening. Hier heb je een helder aflosplan en weet je altijd waar je aan toe bent. Een doorlopend krediet behoort ook tot de mogelijkheden.

Omdat er aan de fiscale aftrek van de rente geen aflossingseis zit, is het je eigen verantwoordelijk of je aflost of niet. Zo wordt er bij een doorlopend krediet altijd afgelost, maar dit kun je beperken door de maandtermijn zo laag mogelijk te stellen.

Het is wel belangrijk dat je bij een doorlopend krediet voor een restschuld geen vervolgopnames doet. Dit kan bij een doorlopend krediet natuurlijk wel, maar het geeft wel een heel ingewikkelde fiscale situatie.

De opname wordt dan besteed aan iets anders dan het eigen huis, waardoor de rente over dat stukje dan weer niet aftrekbaar is. Wil je dus je restschuld financieren met een doorlopend krediet? Dat kan, de rente is 10 jaar lang aftrekbaar, maar vervolgopnames zijn niet handig. Vraag daarom via het contactformulier eerst meer informatie over de persoonlijke lening of doorlopend krediet.

 

Direct iemand spreken? Bel 0318 452 452.

Wij zijn bereikbaar ma t/m vr van 09:00 tot 18:00

  • Bezoekadres

  • Parkweg 121
  • 6717 HP Ede, Gld
  • Postadres

  • Postbus 55
  • 6710 BB Ede, Gld